Vuosi 2012 muistoissamme

Vuosi 2012 aloitettiin lumettomana. Loppiaisena olikin hauska tehdä kävelyretki Käpäläkosken laavulle.

Lumisateet takasivat sen, että Monan ja Riken hiihtosuunnistusharkoille riitti tulijoita myös tänä vuonna. Hiihtosuunnistusharjoitus Vesivehmaalla keräsi innokkaita harjoittelijoita koko suunnistusalueelta.

Hiihtosuunnistuksessa plakettisijoja haettiin SM-kisoista ja Joona Lindroth, Jussi Kauppinen nappasivat parisprintin pronssia sarjassa H16. Plaketeille ylsivät parisprintissä sekä Mona Lindroth ja Sanna Nykänen sarjassa D20, että Mia Lindroth ja Anna Riihimäki sarjassa D18. Viestissä kaikki kolme joukkuetta onnistuivat plakettisijoille H21:ssä Niko Lehtinen, Seppo Järvinen, Samuel Pökälä oli 10. H18:ssa Kimi Lehtinen, Joona Lindroth, Kai Seppänen oli 6. ja D20:ssa Mona Lindroth, Sanna Nykänen, Mia Lindroth oli 8. Henkilökohtaisilla matkoilla plaketteja toivat Niko Lehtinen, Sanna Nykänen, Joona Lindroth ja Mona Lindroth.

RaiSun avauksen järjesti tällä kertaa Mona ja kisa oli pariviestisuunnistus Kanavan puistossa.

Hippo-suunnistuskoulu keräsi tänä vuonna 28 suunnistajaa. Ohjauksesta huolehti 8 ohjaajaa, joita parilla kertaa lomitti pari aikaisemman vuoden ohjaajaa. Suunnistuskoululaisille järjestettiin Hippo-cup Päijät-Rastin ja Lammin Säkiän kanssa. Kesäkuussa järjestettiin alueen oravanpolkukisa.

Aikuisille järjestettiin Jukola-suunnistuskoulu. Tähtäimenä vuoden 2013 Jämsä-Jukola. Ensimmäisellä keralla oli mukana 8 innostunutta suunnistajaa.

Edellissyksynä nuorten tiimin järjestämä ensimmäisen Amazing Tour -seikkailutapahtuma poiki Nuorten Akatemian Homma-palkitsemisen ja lisärahaa tämän vuoden seikkailulle. Amazing Tour palkittiin myös Young against drugs -tapahtumassa. Syksyllä 2-ja 3-henkiset joukkueet kisasivat päivän ajan Amazing Tourin voitosta.

Venlojen viestissä Raikkaan ykkösjoukkue: Sirkka-Liisa Lauronen, Hannele Tonna, Kirsi Kiiskinen ja Minna Kauppi oli 11. ja kakkosjoukkue 126. Venlojen viestiin osallistui viisi joukkuetta ja Jukolan viestiin kaksi joukkuetta. Miesten nuori ykkösjoukkue oli sijalla 264.

Minna Kauppi oli vahvassa vireessä koko kauden. Päätähtäimenä olivat toki suunnistuksen MM-kisat Sveitsissä. Siellä Minna suunnisti keskimatkalla MM-kultaa ja pitkällä matkalla hopeaa. EM-kisoista tuliaisina oli kaksi hopeaa (keskimatka ja viesti) ja yksi pronssi (pitkämatka).

Kotimaassa Minna oli ykkönen niin keskimatkalla kuin pitkällä matkallakin. Riina Liuhan ja Kirsi Kiiskisen kanssa Minna suunnisti SM-hopealle viestissä.

Pyöräsuunnistajat keräsivät kotimaisista kisoista mitalisijoja ja plaketteja. Samuel Pökälä ja Mia Lindroth pääsivät edustamaan Suomea myös MM-tasolle. Samuel polki sekä keskimatkan että pitkän matkan pronssisijalle. Mialle nuorten kisoihin osallistuminen toi hyvää kokemusta jatkoa ajatellen.

Kotimaassa raikkaan pyöräsuunnistajat toivat SM-menestystä. SM-pariviestissä Samuel Pökälä ja Tuomo Lahtinen miesten pääsarjassa ja Mia ja Mona Lindroth tyttöjen 20-sarjassa kirkastivat edellisen vuoden hopeamitalit kullaksi.

Henkilökohtaisilla matkoilla mitalisijoille ylsivät Samuel Pökälä, Mona ja Mia Lindroth sekä Liisa-Marjatta Pietinen (D50)