Los Kahjos Amazing Tourin voittoon

Amazing Tour järjestettiin 6. lokakuuta järjestyksessään toista kertaa. Lieneekö syynä olleet syksyn sateet tai joku muu, mutta tänä vuonna mukaan ilmoittautui vain kolme joukkuetta. Vähäisen osanoton vuoksi tapahtuma lyhennettiin yksipäiväiseksi.

Kilpailu starttasi puolelta päivältä Vääksyn urheilukentältä. Joukkueiden ensimmäiset tehtävät olivat perhoslenkkimäiset: tehtäväpaikkoina olivat kirjasto, Vääksyn Mylly ja Tallukan näkötorni. Kirjastossa joukkueet etsivät vihjeiden perusteella kolme eri teosta kirjaston aineistohakua käyttäen. Vääksyn Myllyllä joukkueiden tuli vastata 10 oikein-väärin - väittämään ja tunnistaa kuusi erilaista kaura- ja vehnätuotetta. Tallukan näkötornilla joukkueet puolestaan pääsivät arvioimaan etäisyyksiä Tiirismaan mastolle ja Heinolan Tähtihovi sillalle, sekä mittaamaan paljonko näkötornin portaisiin on käytetty lautaa. Kaikki joukkueet tekivät kaikki nämä tehtävät, tosin eri järjestyksessä, jolloin joukkueiden etenemiseen saatiin heti pientä hajontaa. Tehtyään nämä tehtävät hyväksytysti joukkueet siirtyivät Vääksyn Yhteiskoulun kotitalousluokille, jossa he valmistivat annetuista raaka-aineista ohjetta noudattaen itselleen ruoaksi perunoita ja lihapullia.

Vatsat täysinä joukkueet suuntasivat Vääksyn ampumaradalle, jossa joukkueilla oli radiopuhelin suunnistusta. Tämä tarkoittaa, että joukkue sai kaksi radiopuhelinta ja kaksi karttaa. Suunnistaja, jonka kartassa oli rata, jäi ampumaradalle selostamaan toiselle joukkueen jäsenelle, jonka kartassa ei ollut rataa, missä rastit ovat ja mihin hänen pitää mennä. Joukkueet selvisivät tehtävästä hyvin ja siirtyivät Syrjänsupille, jossa heitä odotti suppajuoksu. Neljään suppaan oli viety vihje seuraavasta tehtäväpaikasta, joka oli hautausmaa. Hautausmaalla joukkueet pääsivät kokeilemaan taitojaan televisiosta tutun Minuuttipeliä - ohjelman tehtävien parissa. Jokaisen tehtävän suorittamiseen annettiin minuutti aikaa ja yrityskertoja tehtävää kohden oli kolme. Tehtävinä oli muun muassa saada sata "askelta" askelmittariin, joka oli kiinnitetty hikinauhaan ja joka laitettiin otsalle, sekä lajitella karkkeja tietyssä järjestyksessä kulhoihin.

Hautausmaalta joukkueet suuntasivat Rajasuolle, jossa heidän tehtävänään oli ratkaista susi, lammas ja kaalinpää - tehtävä. Joukkueet joutuivat tämän takia juoksemaan muutaman kerran suon läpi ja koska kenkiä ei haluttu kastella, päättivät he tehdä sen paljain jaloin. Palelevien jalkojen kanssa joukkueet siirtyivät Kurhilaan tekemään viimeisen tehtävän Järvisille. Joukkueiden piti arvioida kapallinen perunoita ja he suoriutuivat tästäkin yllättävän hyvin, tuloksissa suurin virheheitto oli 2,5 kiloa.

Maali sijaitsi tänä vuonna Kurhilan nuorisoseurantalolla. Voittajana maaliin selvisi Los Kahjos (Katja, Rike ja Joonas) ajalla 5h 35min. Kaksi minuuttia myöhemmin maaliin saapui Enmätiiä (Joni ja Joona) ja heidän jäljessään Risukulman Sisu 1 (Hanna ja Heta). Enmätiiä joukkueelle on nostettava hattua, sillä ruokailun jälkeen pojat olivat vielä 20 minuuttia silloista kärkeä (Risukulman Sisu) jäljessä ja he kuroivat eron melkein kiinni. Tapahtuman palkinnot jaetaan seuran kauden päätöstilaisuudessa.

Joukkueet etenivät kilpailun aikana polkupyörillä tehtäväpaikalta toiselle ja erään kilpailijan gps:n mukaan matkaa kertyi reilu 35km. Sää suosi tapahtumaa, sillä koko päivänä ei satanut vettä ja pääsimme nauttimaan myös auringosta.

Suuri kiitos järjestäjille, rastivahdeille, kilpailijoille, kirjastolle, Vääksyn Myllylle, Tiina N:lle sekä Järvisen perheelle yhteistyöstä sekä Nuorten Akatemialle tapahtuman rahoituksesta!