Kahden SM-mitalin viikonloppu 15.-16.9.

Minna suvereeni keskimatkalla

Joroisten Tervaruukinsalon todella vaativaat maastot erottelivat Sm-keskimatkoilla jyvät akanoista. Isoissa supikoissa ja rinteissä olivat elementissään sekä naisissa että miehissä moninkertaiset maailmanmestarit. Minna vei naisten ja Thierry Gueorgiou miesten kultamitalin.

Jo viimeinen maailmancupin kisa Vuokatissa antoi enteitä siitä, että cup-kiertueella tahmeasti suunnistanut Minna oli jostain hänellekin tuntemattomasta syystä taas hyvässä vireessä. Tervaruukinsalon tykitys oli oivallinen osoitus millaista on meno kun kaikki natsaa. Minna voitti TP:n Saila Kinniä 3.33 ja kolmanneksi sijoittunutta JRV:n Merja Rantasta tasan neljä minuuttia!

Yllätyshopeaa viestistä

Raikkaan naisten joukkue Riina, Kirsi ja Minna otti täysin yllättäen hopeamitalin Leppävirralla. Viikolla lievässä flunssassa ollut Riina jätti Joroisten kilpailun väliin ja ehti toipua riittävästi SM-viestiin. Ensimmäisellä rastilla oli kuulemma tullut pieni virhe, mutta muuten hän oli mielissään juoksustaan ja toi viestin toiselle osuudelle lähtevälle Kirsille 4.22 TP:n perässä.

Kirsi suoriutui pientä avohakkuulle ajautumista lukuunottamatta urakastaan mainiosti ja oli nostanut Raikkaan värit jo viidennelle tilalle 7.02 TP.n jäljessä. Kirsi, kuten Riinakin, oli todella tyytyväinen juoksuunsa kun ottaa huomioon harjoitusmäärät. Kolme lenkkiä viikossa kun ei vielä nosta kuntoa, ehkä kuitenkin säilyttää pohjakunnon. Kirsi totesikin lupsakasti kisan jälkeen: \"Mummot jyrää!\" tarkoittaen itseään ja Riinaa, jotka molemmat ovat perheenäitejä.

Kolmannella osuudella Minna juoksi kiinni kaikki muut paitsi TP:n Saila Kinnin ja oli maalissa vain 1.26 mestarijoukkueen perässä. Pronssiset mitalit menivät Paimion Rastille. Vielä alkuviikolla Minna harkitsi keskimatkan väliinjättämistä, mutta onneksi pyörsi päätöksensä ja niinpä Raikas sai kaksi makeanmakuista mitalia. Olemme sinettiseuratittelin arvoisia aikuistenkin puolella.

Jussi, Joni ja Joona, 3 J:tä, suunnistivat sijalle 28 16-vuotiaiden poikien sarjassa.