MM-suunnistusta ja FIN5

MM-kisoihinvalmistautuminen ei Minnalla tänä vuonna ole sujunut odotusten mukaisesti, niinpä hän suunnistaa kisoissa vain keskimatkan. Minnan omia kuulumisia voi lukea Minnan omilta sivuilta: minnakauppi.com

MM-kisat alkoivat suomalaisittain mollivoittoisesti, kun sprintin kultamitalisti Mårten Boström karsiutui loppukilpailusta, eikä muiden kolmen suomalaismiehen vauhti riittänyt kymppisakkiin. Viime vuoden pronssimitalisti Venla Niemi oli jälleen paras suomalaisnainen, mutta hänen sijoituksesnsa oli tällä kertaa 9.

Sprinttiviesti ei tuonut uusia tuulia, eikä pitkämatkakaan virittänyt voittoisia säveliä.

Keskimatkalla parhaasta sijoituksesta vastasi Saila Kinni ollen seitsemäs. Minnan suunnistus ei lähtenyt sujumaan odotetulla tavalla eikä jalatkaan olleet kunnossa. Minna suunnisti kuitenkin reitin loppuun, mikä pohjustikin seuraavan päivän varmaa viestin ankkuriosuutta. Minnan hienosta suorituksesta huolimatta Suomi jäi viidennelle sijalle, kauas mitalikolmikosta, aikaisempien osuuksien jäätyä jo lähes kahdeksan minuuttia kärjestä.

Myös miesten joukkue suunnisti viidenneksi. Miesten viestissä viidessija tuntui hienolta saavutukselta alavireisen viikon jälkeen.

FIN5-rastiviikolla Sirkka-Liisa Lauronen voitti D35A-sarjan. Sirkkis oli nopein neljänä päivänä viidestä.