Oravanpolkukisoissa Orimattilassa

Elias 1. 2014

Rastivarsat järjestivät tiistaina 12.8. alueen oravakisat Orimattilan hiihtokeskuksessa. Koska kisat olivat jo kolmannet neljän päivän sisällä ja sinä yhtenä välipäivänä kilpailijat aloittivat kouluvuoden, innostus kisailemaan lähtemiseen ei ollut suuren suuri. Orimattilalaisia ja lahtelaisia paikalle oli kyllä tullut mukavasti ja Rastivarsat olivat pykänneet pystyyn tasokkaat kisat.

Hiihtokeskuksessa oli toisin kuin edellisviikonlopun kisoissa runsaasti polkuja. Toisia polkujen runsaus helpotti, mutta varsinkin pienillä suunnistajilla, jotka halusivat käyttää vaihtoehtoisia reittejä rastnauhan sijaan, polkujen määrä sekoitti suunnistusta.

Raikaalaisia oli matkassa tällä kertaa viisi ja heistä Elias Ala-Heikkilä osoitti osaavansa suunnistaa riippumatta siitä onko polkuja vai ei. Elias otti viime vuoden tapaan molemmat henkilökohtaiset aluemestaruudet, niin lauantain yleiskisassa (H10RR), kuin tiistain lasten kisassa. Nyt sarjana oli H9RR ja voittomarginaali lähes viisi minuuttia toiseksi tulleeseen.

Kesätauolta palannut Peter Uusitalo (H13) ja viimeisissä oravakisoissaan kilpaillut Joni Hirvonen (H16) valmistautuivat jo tulevan viikonlopun Nuorten Jukola -koitokseen nappaamalla hopeamitalit sarjoissaan. Pienimpien poikien (H8RR) sarjassa Vili Tuomainen oli myös toinen ja isosisko Iida-Maria seitsemäs (D9RR).