Tossujennpesut 2014, kauden ja Fresh-aikakauden päätös

mitalistien kukitus

Raikkaan suunnistajat kokoontuivat päättämään kautta perinteisesti Vääksyn Yhteiskoulun auditorioon lauantaina 8.11.

Ensiksi katseltiin vähän kulunutta kautta, joka olikin hiukan poikkeuksellinen. Jo vuosia on totuttu, että Minnan suoritukset ovat olleet sitä parasta, mitä suunnistuskaudella on saatu aikaan. Tänä vuonna hän kärsi jalkavammoista ja paras sija oli MM-viestin 5.sija. Aluemestaruuskisoistakin tuli yökisan voitto.

Suunnistuksen SM-kisoissa parasta vauhtia raikkaalaisista piti Sirkka-Liisa Lauronen sijoittuen toiseksi sekä pitkällä, että erikoispitkällä matkalla naisten 35-sarjassa.

Pyöräsuunnistajille tuli MM-kisoista mitaleja. Tuomo Lahtinen toi MM-viestissä hopeamitalin ja Konsta Vanhanen 20-vuotiaissa miehissä sprinttipronssin. Konsta sai myös useita SM-mitaleita ja hän olikin paras nuori suunnistaja.

14-vuotiaissa ja sitä nuoremmissa 10 suunnistajaa palkittiin kilpasuunnistajapalkinnolla. Kolme eniten junior-rankissa pisteitä kerännyttä urheilijaa olivat 1. Elias Ala-Heikkilä, 2. Vili Tuomainen ja 3. Iida-Maria Tuomainen.

Suunnistuskoulu vaatii vuosittain runsaasti talkootunteja kokoontumiskertojen suunnitteluun, valmisteluun ja ohjaamiseen. Tänä vuonna suunnitteluvastuuta otti Mona Lindroth, jonka apuna muut ohjaajat Tiina, Liisa-Marjatta, Joonas, Sofiina, Santeri, Tiina K., ja Heta olivat. Lisäksi saimme apuja myös lasten vanhemmilta.

Talkoilla rakennettiin ja toteutettiin myös alueen keskimatkan kisa toukokuussa. Sen tapahtuman ja muiden tilaisuuksien talkoolaisia kiitettiin.

Kirsi Kiiskinen ja Sirkka-Liisa Lauronen olivat ilmoittaneet jo ennen tilaisuuden alkua siirtyvänsä Kouvolan suunnistajiin ja Tampereen Pyrintöön, nyt kun varsinaiset satsaukset kilpasuunnistajina alkoivat olla takana. He olivat tehneet hienon kuvakoosteen vuosistaan Raikkaassa. Yli kymmenen vuotta sitten Fresh girls aloitti yhteiset harjoituksensa ja asetti tavoitteet. SM-mitaleja tuli viesteissä ja huippuna tietenkin Venla-voitto Lapualla 2007.

Kirsin ja Sirkkiksen lähtö seurasta käynnisti Fresh teamin lopullisen hajoamisen.

Motivaatio-ongelmista, jalkavaivojen lisäksi, kärsinyt Minna päätti siirtyä Lahden Suunnistajiin.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestarin seurasiirto vaikuttaa toki muihin hänen kanssaa suunnistaneisiin. Ketkä kaikki Raikkaasta lopulta lähtevät on vielä epäselvää.

Kiitos tytöille (naisille) hienoista vuosista, joina saimme tuntea olevamme osa heidän menestystään ja me kaikki asikkalalaiset kuljimme rinta rottingilla, kun heistä puhuttiin.

Me jatkamme urakkaamme ja toivottavasti jatkossakin pystymme kasvattamaan suunnistajia suuriin kisoihin.

Huippu-urheilu pyöräsuunnistuksessa jatkuu, iltarastit jatkuvat, suunnistuskoulu jatkuu.