Vauhdikasta suunnistusta Hillilässä, Asikkalan Raikkaan aluekeskimatka

am-vauhtia

Keskimatkan aluemestaruudet saatiin ratkottua 10.5. suotuisassa säässä. Vesisade oli kastellut maaston yön ja aamun aikana, mutta kisa saatiin vietyä läpi mukavassa poutakelissä.

Ensi kertaa suunnistuskäytössä ollut Pyssymäen kartta ja maasto saivat kehuja kilpailijoilta. Ratamestari Seppo Järvinen oli löytänyt maaston parhaat palat ja käyttänyt ne tehokkaasti hyväksi.

Miesten sarjassa kovinta vauhtia piti Rajamäen Rykmentin Marko Väisänen, joka suoriutui 5,8 km radasta alle 35 minuutin. Keväällä omien sanojensa mukaan oravanpoluilla lasten kanssa kuntoaan ylläpitänyt Väisänen piti rataa hyvänä ja keskieurooppalaistyyppisenä. Radalla sai juosta koko ajan täysillä suunnistustehtävät selvittäen.

Lähimpänä Väisästä hätyytteli Raikkaan oma kasvatti, Lahden Suunnistajat -37:ää edustava Niko Lehtinen, joka pokkasi ensimmäisen henkilökohtaisen aluemestaruuden pääsarjassa tällä suorituksella. Muutkin mitalit menivät Lahden Suunnistajat -37:lle, kun toiseksi suunnisti Matias Sankari ja kolmanneksi Lauri Valkonen. Varsinaisessa kisassa heidän edelleen ennätti Suunta Jyväskylän Mikko Heikkilä.

Myös naisten sarjassa voittajakaksikko tuli Lahden Suunnistajista, Saara Nikkari korjasi voiton reilulla erolla ennen Anniina Niirasta. Kolmanneksi kiirehti Rastivarsojen Milla Lohikainen.

Kisa keräsi mukavasti kevätkuntoaan hiovia suunnistajia myös alueen ulkopuolelta.

Päijät-Hämeen alueella kisa oli kevään ensimmäinen ja siksi etenkin lastenradoilla siirtyminen uusiin vaativampiin sarjoihin pyrittiin tekemään helpoksi.

Radoilla oli paljon lähekkäin olevia rasteja, mutta kilpailijat tarkistivat koodit huolellisesti eikä hylkäyksiä tullut. Myös ensiaputeltalla saatiin kaikkien iloksi vain pyöritellä peukaloita.

Kilpailun johtoryhmä, Antero Näsi, Seppo Järvinen ja Kasperi Lehtinen, kiittää kaikkia talkoolaisia, maanomistajia ja kilpailijoita hyvin sujuneista kisoista.

Hannun ottamia kisakuvia voi katsella kuvakansiosta.