Hisuttajat avasivat kilpailukauden Ylläksellä

Ylläs2015

Osa raikkaan hiihtosuunnistajista aloitti hiihtosuunnistuskauden 5.-6.12. Ylläksen Ensilumen rasteilla. Lauantaina kilpailtiin ensin pitkänmatkan kilpailu ja sunnuntaina oli vuorossa keskimatka. Menestyksen sijaan kisoista haettiin tuntumaa hisu-uriin ja suunnistuksen sujuvuuteen.

Samoilla hisu-urilla kilpailtiin viikko aikaisemmin hisun maailman cupin avauskilpailut ja monen maan maajoukkueet olivatkin jääneet viikoksi harjoittelemaan Lapin laduille ja osallistumaan myös kansalliseen kilpailuun. Näin ollen pääsarjoissa ja nuorissa mitaleita tavoittelivat eri maiden huiput meidän kansallisen tason hisuttajien kanssa.

Parhaiten kilpailuissa menestyi Joona, joka pärjäsi etenkin sunnuntaina hyvin ollen kuudes. Muiden suorituksista ei sen sijaan jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville. Jos viihdettä haluaa, niin pääsarjalaisten onnistumisia ja pummeja voi käydä katsomassa gpsseuranta.net –sivustolta.

Lauantain tulokset

Joona H20 10.

Mia D21 20.

Mona D21 27.

Niko H21 30.

Sunnuntain tulokset

Joona H20 6.

Mia D21 23.

Mona D21 27.

Niko H21 36.

Seppo H21 39.

Koska kilpailumatka oli pitkä, mentiin paikan päälle jo edeltävällä viikolla ja kotiin lähdettiin vasta muutama päivä kilpailujen jälkeen. Jokainen hisutiimiläinen pääsi viettämään Lapin upeissa olosuhteissa onnistuneen harjoitusviikon ja kilometrejä kertyi mukavasti. Kilometrikuningas oli Samuel, joka ei osallistunut kilpailuihin, vaan hiihti viikon aikana yli 400km. Toivottavasti näillekin leveysasteille saapuisi pian lumi, jotta täälläkin päästäisiin hiihtämään ja kaikkia hisukisoja ei peruttaisi lumipulan vuoksi.

-ML