Ensikertalaisia alueoravanpolulla

AOK2016

Lahden suunnistajat -37 järjesti mukavat ”matalan kynnyksen” kisat Tapanilan hihtomajan maastossa Päijät-Hämeen alueen lapsille ja nuorille.

Raikkaan yhdeksän hengen joukkueesta viisi oli ensikertalaisia.

Lasten suunnistuskisat ovat aina jännittävä tapahtuma -erityisesti ensikertalaisten vanhemmille. Vanhemmathan eivät näe millaisia reitinvalintoja lapset metsän siimeksessä tekevät. Seuraavatko he koko kierroksen rastireitin nauhaa, vai tekevät jossakin välissä muunlaisen reitinvalinnan?

Voi sitä ilon ja ylpeyden määrää, kun oma jälkikasvu sitten kiitää maaliviitoitusta suunnistusradan suorittaneena.

Jokainen kisa on aina erilainen. Maastot ja suunnistajien määrät vaihtelevat.

Tänä vuonna kisailtiin kuivassa kangasmetsässä, jossa oli runsaasti polkuja. Kaikissa sarjoissa oli sarjan tason mukaisesti suunnistustehtävää.

Sää suosi ja järjestelyt toimivat.

Toivottavasti uudet saivat kipinän lähteä kilpailemaan toisenkin kerran.

Raikkaan eniten tänä kesänä kilpailleet nuoret suunnistajat ottivat jokainen mitalin ja ensikertalaisistakin Aura ylsi palkintosijalle.

Elias suunnisti 12-vuotiaiden sarjassa ja päihitti kaikki vuotta vanhemmat kilpaveljet. Iida-Maria, Vili ja Aura suunnistivat hopeamitalille.

Mukana olivat Lauri, Urho ja Saku sarjassa H8RR, Sanni ja Aura sarjassa D9RR, Vili H10RR, Iida-Maria D11TR, Elias H12 ja Peter H15.