Lahti-suunnistuksesta Raikkaalle kaksi kolmatta sijaa

Lahti-suunnistus 2016

Lahti-suunnistus suunnistettiin tänä vuonna lämpöiisessä kelissä Vierumäellä urheiluopiston maastoissa. Perjantaina oli erillinen sprinttikisa ja lauantaina ja sunnuntaina kisattiin perinteinen kaksipäiväinen kisa, jossa yhteistulos ratkaisi sijoituksen.

Lauantain keskimatka vaati tarkkaa suunnistusta ja sunnuntain pitkille radoille oli ratamestari laatinut muutamia todella pitkiä välejä. Launtain radoista vastasi pääsääntöisesti Matias Sankari ja sunnuntain radoista asikkalalainen Seppo Järvinen.

Urheiluopiston läheisyydestä johtuen etenkin lyhyemmillä radoilla oli paljon polkuja, majoitusalueen läpi menviä reittejä ja uusia teitä. Sunnuntaina olikin käytössä etämaali, jottei suunnistajien tarvinnut juosta viitoitusta pitkin golfkenttien toiselta puolelta kilpailukeskukseen.

Raikkaalaisita vain Hirvosen Leena osallistui kaikkiin kolmeen kisaan. Sprintissä hän oli kolmas samoin kahden päivän yhteistuloksissa. Paras päivä oli kuitenkin lauantai, jonka jälkeen hän lähti sunnuntain kisaan sijalta kaksi.

Nykyisin Rastivarsoja edustava asikkalalainen Joni Hirvonen oli sprintissä 4. ja voitti Lahti-suunnistuksen sarjassa H18.

Lastensarjoissa Vili Tuomainen oli H10RR-sarjassa 3. sunnuntain suorituksen ollessa päivän toiseksi nopein. Elias Ala-Heikkilä (H12) paranteli myöskin sunnuntaina kokonaissijoitustaan viidennellä sijalla ollen kokonaiskilpailun 7. Launtain ensimmäisen välin parin minuutin kämmäily jäi vähän harmittamaan muuten hyvin sujunutta kisarupeamaa.

Iida-Maria Tuomainen (D12TR) oli loistavassa juoksuvireessä ja suunnistuskin sujui yhtä väliä lukuunottamatta sujuvasti. Lauantain jälkeen hän johti sarjaansa lähes minuutin erolla ja sunnuntain vauhtikin oli toiseksi nopeinta aina välille 4-5, jossa tuli todella ikävä virhe. Sinnikkäästi hän kuitenkin haki kaikki rastit. Sunnuntain kisan siihen asti nopein näyttää keskeyttäneen samalla välillä. Lopputuloksissa Iida-Maria oli viides.

Lahti-suunnistukseen osallistui kaikkiaan yhdeksän raikkaalaista, joista yhteistuloksen saivat em. lisäksi Pekka Niemi 7. (H75), Katja Iivonen 9. (D21L) ja Hannu Kauppi 21. (H60)

Lahti-suunnistuksesta löytyy ratatiedostot reittihärvelistä.

Myös Lahti-suunnistuksen kuntoradoilla riitti suunnistajia.