Lappee-Jukolassa parannettiin sijoituksia

Lappee-Jukola

18.-19.6. kilpailtiin Lappeenrannassa Venlojen ja Jukolan viesti. Sää ei tänä vuonna suosinut tapahtumaa ja koko viikonlopun ajan satoi vettä ja tuuli paikoin jopa myrskyisästi. Mutanen kilpailukeskus ja maasto eivät houkutelleet paikalle katsojia, mutta sää ei kuitenkaan latistanut suunnistajien ”joulun” tunnelmaa. Järjestäjät saivat kiitosta mukavasta maastosta sekä suunnistuksellisista ja haastavista radoista. Raikkaalla oli mukana viesteissä 3 Venla ja 2 Jukola joukkuetta. Jokainen joukkue paransi sijoitustaan edellisvuoteen verrattuna tai piti sijoituksen samana.

Venlojen 4-osuuksinen viesti kilpailtiin ensin lauantaina iltapäivällä. Sanna Nykänen aloitti 1. joukkueen viestin saapuen vaihtoon sijalla 350. Mia Lindroth jatkoi viestiä nostaen joukkueen sijoitusta lähes 100 sijaa. Viesti eteni loppuun asti nousujohteisesti, kun Mona Lindroth nosti sijoitusta 33 sijaa ja Marja Rantanen ohitti vielä ankkuriosuudella 4 joukkuetta. Ykkösjoukkueen loppusijoitus 215 on 230 sijaa parempi kuin edellisvuoden Louna-Jukolassa.

Myös muut Venla joukkueet pärjäsivät hyvin. Raikkaan 2. joukkue pääsi tuhannen parhaan joukkueen joukkoon sijoittumalla 948. Edellisvuonna joukkueen sijoitus oli 1114, joten kehitystä on tapahtunut mukavasti. 3. joukkue onnistui harvinaisemmassa asiassa: Joukkue on sijoittunut kahtena peräkkäisenä vuonna samalle sijalle. Kaikkien joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet edellisvuoteen verrattuna.

Jukolan jussit pääsivät metsään klo 23.00 lauantai-iltana. Osuusajat olivat odotettuja hitaampia, kiitos sateen ja sen tuoman pimeyden. Loppupään osuuksien juoksijat saivat myös lisähaastetta, kun maastoon muodostuneet polut olivat mutamössöä.

Raikkaan joukkueiden aloittajat olivat Jussi Kauppinen ja Jukka Lehtinen. Jussi saapui ensimmäiseltä osuudelta sijalla 307 ja Jukka sijalla 1113. Tämän jälkeen molempien joukkueiden sijoitukset vaihtelivat vuoristoradan tavoin välillä nousten ja välillä laskien. Ankkuriosuudella ykkösjoukkueen Teemu Paananen nosti joukkueen sijoituksen hienosti sijalle 327. Tämä on 38 sijaa paremmin kuin vuonna 2015. Timo Lehto ankkuroi kakkosjoukkueen maaliin sijalla 1067 (AR2 vuonna 2015 1307.).

Raikkaan suurin nostaja oli seuran Jukolan viestin kakkosjoukkue. Tämä joukkue paransi sijoitustaan 240 sijalla eli 10 sijaa enemmän kuin Raikkaan ykkösjoukkue Venlojen viestissä. Joukkueessa tehtiin toimituksen tietojen mukaan myös historiaa, kun Mia Lindroth osallistui joukkueeseen ensimmäisenä naisena. Hatun nosto hänelle, sillä hänen osuussijoituksensa (osuusajan sijoitus verrattuna muihin saman osuuden juosseisiin) on joukkueen paras. Ehkäpä näemme siis naisia myös jatkossa täydentämässä miesten joukkueita.

Viestit televisioitiin Ylen kanavilla ja ne ovat toistaiseksi katsottavissa Yle Areenassa. Pikkulintujen mukaan televisiosta on voinut bongata ainakin Astan, Katjan, Jukan ja Monan.

Suuri kiitos Asikkalan Telttapalveluille telttojen järjestämisestä!

TULOKSET:

Venlojen viesti

AR1 215. (Sanna Nykänen, Mia & Mona Lindroth, Marja Rantanen)

AR2 948. (Kaija Kolila-Kinnunen, Asta Järvinen, Anniina Breilin, Sini Lampainen)

AR3 1171. (Katja Iivonen, Sari Puputti, Sofiina Kuronen, Liisa-Marjatta Pietinen)

Jukolan viesti

AR1 327. (Jussi Kauppinen, Oskar Breilin, Niilo Lusila, Vesa Ketomaa, Jarno Pökälä, Jari-Pekka Salminen, Teemu Paananen)

AR2 1067. (Jukka Lehtinen, Mia Lindroth, Seppo Niemi, Risto Iivonen, Harri Lokkila, Hannu Kauppi, Timo Lehto)

ps. Kuva on lainattu Jukolan Viestin facebook sivuilta, eikä kuvassa ole tiedettävästi tunnistettavissa yhtään asikkalalaista. Kuva kertoo kuitenkin tapahtumasta ja kelistä erittäin paljon!