SM-pariviestistä pronssia Mialle ja Monalle

Kuluneena viikonloppuna 11.-12.6. kilpailtiin Kontiolahdella pyöräsuunnistuksen suomen mestaruuksista keskimatkalla ja pariviestissä. Viikonlopun saldona on yksi pronssinen mitali, jonka Mia ja Mona Lindroth saavuttivat sunnuntaina naisten pääsarjassa.

Viesti alkoi hyvin, kun Mia saapui neljäntenä ensimmäiseen vaihtoon. Samaan aikaan vaihtoon saapuivat sijalla 2 Lammin Säkiä ja sijalla 3 Kokkolan Suunnistajat. Kilpailun voittaneen Kooveen aloittaja Henna Saarinen saapui vaihtoon ensimmäisenä noin minuutin erolla seuraaviin. Koovee (Saarinen ja Marika Hara) voittikin kilpailun lähes kolmella minuutilla ennen Kokkolan Suunnistajia (Marja Penttilä ja Ruska Saarela).

Taistelu kolmannesta sijasta oli tiukkaa ensimmäisten osuuksien aikana ja pahimman vastuksen kilpailuun antoivat Lammin Säkiän Marja Rantanen ja Mari Koivunen. Raikas ja lammilaiset olivat kolmessa ensimmäisessä vaihdossa lähes samaan aikaan. Neljännellä osuudella Mona sai kasvatettua joukkueiden välille 40s eron Asikkalan eduksi ja ero kasvoi maaliin päästessä reiluun kahteen minuuttiin. Viestimitali on tytöille toinen naisten pääsarjassa.

Raikkaasta viestiin osallistuivat lisäksi H120 -sarjassa Risto Iivonen ja Pekka Pökälä. Miesten sijoitus oli 10. Raikkaalla ei ollut miesten pääsarjassa joukkuetta, koska Konsta Vanhanen viettää kesää vaihto-opiskelun merkeissä Saksassa.

Lauantaina kilpaillun keskimatkan parhaaseen sijoitukseen ylsi Risto 5. sijallaan H60 -sarjassa. Mona oli kilpailuissa 9. (D21) ja Pekan tulos hylättiin.

Kilpailujen jälkeen julkistettiin Suomen joukkue pysun heinäkuisiin MM-kilpailuihin Portugalissa. Mona ylsi näytöillään naisten joukkueen varapaikalle. Pysun SM-pitkä matka ja sprintti kilpaillaan syyskuussa Lahdessa.