Hiihtosuunnistuksen AM-keskimatka 24.1.2016

Tiedote 11.1.2016

Hiihtosuunnistuksen AM-keskimatka ja avoin hiihtosuunnistusharjoitus pyritään järjestämään sunnuntaina 24.1.2016 Asikkalan Vesivehmaalla. Toistaiseksi maastossa ei ole riittävästi lunta, mutta lähipäiville on ennustettu lumisadetta. Keskiviikkona 20.1. mennessä ilmoitetaan, mikäli kilpailuja ei päästä järjestämään.

Kilpailukutsu on jo tovin ollut luettavissa vasemman sivupalkin ”Kilpailut”-kohdan alta. Jotkut ovatkin jo saattaneet huomata, että ilmoittautuminen tapahtuu AM-yön tavoin sähköpostitse. Tavoitteena on muutenkin järjestää kilpailut pienemmillä resursseilla. Tämän takia kukin kilpailija saa päättää itse oman lähtöaikansa menemällä vain lähtöön klo 10.30-13 (ethän jätä kuitenkaan lähtöäsi liian viime tinkaan!) Lähdön toimitsijat vahtivat, että samalla radalle lähdetään vähintään kahden minuutin välein. Vaikka kilpailuissa ei käytetä liiton Irma -järjestelmää tai ennalta määrättyjä lähtöaikoja, ei se tarkoita, ettemmekö pyri järjestämään laadukkaat kilpailut.

Maastona Vesivehmaa on tuttu monille hiihtosuunnistajille. Maastossa on järjestetty aiemminkin hiihtosuunnistusharjoituksia, viimeksi vuonna 2013. Maasto on tasaista ja polkurikasta, vain muutamat pienet supat tuovat hieman korkeuseroa maastoon. Siitä syystä nyt onkin oiva paikka tulla kokeilemaan hiihtosuunnistusta. Kokeneemmille konkareille on puolestaan tarjolla pitempiä reitinvalintavälejä ja sähäkkää suunnistusta tiheämmässä urastossa -kunhan sitä lunta saadaan ensin riittävästi.

Mona Lindroth

kilpailunjohtaja