Pekka ja Rike SM-plaketeille!

10.-11.9. Ratkottiin Lahdessa pyöräsuunnistuksen SM-mitaleista. Kilpailukeskuksena toimi Kunnaksen koulu ja kilpailun järjestelyistä vastasivat SOC Asikkala ja Lahden Taimi. Lauantaina kilpailtiin sprintin ja sunnuntaina pitkän matkan mestaruuksista.

Sprintissä Pekka ja Rike näyttivät nuorille mallia ottamalla plaketit sprintistä. Pekka sijoittui H65 -sarjassa viidenneksi ja Rike H60 -sarjan kuudenneksi. Nuoret jäivät harmittavasti juuri plakettien ulkopuolelle. Miesten pääsarjassa Konsta ja Tuomo sijoittuivat peräkkäin seitsemänneksi ja kahdeksanneksi. Nuoret miehet olivat tasaisia, sillä eroa maalissa oli vain 2 sekuntia Konstan eduksi. Naisten pääsarjassa Mona sijoittui kahdeksanneksi.

Sunnuntaina oli vuorossa pitkä matka. Menestys ei ollut edellispäivän kaltaista ja parhaasta suorituksesta vastasi Pekka olemalla kahdeksas. Rike sijoittui 11. ja Konsta 13. Mona joutui keskeyttämään, kun hänen pyörästään katkesi ketju kesken kilpailun.

Kotimainen pyöräsuunnistuskausi on nyt saatu päätökseen. Kuun lopussa kilpaillaan maailman cupin viimeiset osakilpailut Liettuassa. Monalla on kyseisiin kilpailuihin varapaikka Suomen joukkueessa. Vaikka toisille ei epäonnea saisikaan toivoa, niin toivotaan, että raikkaan värejä päästään näkemään myös kansainvälisissä kilpailuissa.