Syksyn tuloskatsaus: SM-pronssia, SM top10 sijoja ja AM-kultaa

Syyskuun viikonloput täyttyvät vuosittain suunnistuksen SM-kilpailuista. Ensimmäisenä viikonloppuna (2.-3.9.) kisattiin pitkän matkan mestaruuksista Lapualla ja Alajärvellä. Kilpailut olivat kaksipäiväiset: lauantaina oli karsinta ja sunnuntaina finaali. Raikasta edusti kilpailuissa Leena Hirvonen, joka sijoittui D45 sarjassa kahdeksanneksi.

Seuraavana viikonloppuna vaihdettiin lajia ja ratkottiin sprintin ja pitkän matkan pyöräsuunnistuksen SM-mitaleista Lohjalla. Lauantain sprintti oli asikkalalaisittain parempi, kun viime vuosina maantiepyöräilyssä menestyksekkäästi pärjännyt Samuel Pökälä polki SM-pronssia. Eroa voittajaan kertyi vain 23 sekuntia, joten vuoden 2013 MM-mitalistin suunnistustaidot eivät ole vielä kadonneet mihinkään. Mona Lindroth täydensi päivän hyviä suorituksia ollen kuudes. Sunnuntain pitkä matka oli raskas koko viikonlopun kestäneiden sateiden takia. Liukkaat avokalliot tarjosivat haastavia suunnistustehtäviä ja tuloslistalla molemmat olivat seitsemänsiä ja siten ensimmäiset palkintojen ulkopuolelle jääneet urheilijat.

Syyskuun kolmantena viikonloppuna ratkottiin viestin ja sprintin mestarit. Viesteissä ei tänä vuonna nähty Asikkalan värejä, mutta Helsingissä kilpaillussa sprintissä sitä oli kaksin kappalein. Sprintti on suunnistusmatkoista lyhyin, muttei todellakaan helpoin - ainakaan SM-kilpailuissa. Päivä alkaa karsinnoilla, joiden perusteella urheilijat jaetaan mestaruuksista kamppailevaan A-finaaliin ja tuon ulkopuolelle jäävien B-finaaliin. Leena suoritti tiensä A-finaaliin karsinnan 11. sijallaan, mutta Jukka Lehtinen tippui valitettavasti ensimmäisenä urheilijana B-finaaliin H55 -sarjassa. Eroa A-finaaliin jäi vain harmittavat kaksi sekuntia. Finaalissa Leena jatkoi vahvoja suorituksiaan ollen kymmenes. Jukka oli B-finaalin viides.

Iltojen pimetessä päästiin myös kilpailemaan yökisan aluemestaruuksista Mäntsälässä (19.9.). Raikkaan nuori Elias Ala-Heikkilä on nyt innostunut yösuunnistuksesta ja kiertänyt alueen yökuppia useamman osakilpailun verran. Treenaaminen on kannattanut, sillä Elias voitti mestaruuden yli kahden minuutin erolla.

Raikkaan väki onnittelee urheilijoitaan hienoista tuloksista!