Minna MM-kisoissa

MM-kilpailut Ranskassa alkoivat pitkän matkan karsinnalla. Suomalaiset hoitivat avauspäivän kilpailun mallikkaasti selviytymällä keskiviikkona 17.8. käytävään finaaliin.

Minna Kauppi voitti oman eränsä noin minuutin erolla ennen Norjan Tone Wigemyriä. Merja Rantanen oli eränsä toinen. Anni-Maija Fincke puolestaan oli eränsä neljäs.

Fyysisesti ei ollut kummoista menoa, sellaista perusjyystöä ja vähän raskaan oloista. Toivottavasti se tästä vertyy, Kauppi kertoi toimittajien haastattelussa.

Miehissä Ranskan Thierry Gueorgiou oli omassa erässään ylivoimainen. Hän voitti B-erän yli kuudella minuutilla. Samassa erässä Suomen Jonne Lehto suunnisti sijalle 13. Pasi Ikonen oli erässään kolmas. Myös Tero Föhrin karsintasija oli kolmas.

Hyvät suoritukset jatkuivat MM-keskimatkan karsinnassa Ranskassa. Naisista finaaliin pääsivät kaikki, miehistä finaaliin jatkavat Tero Föhr ja Jarkko Huovila. Naisissa Minna Kauppi ja Merja Rantanen voittivat omat eränsä. Saila Kinni suunnisti eränsä seitsemänneksi. Bodil Holmström pääsi jatkoon sijalta 11.

Televisio 2:sta voi seurata ainakin sprintin finaaleja tiistaina ja viestejä lauantaina. Toivottavasti saamme myös oman kirjeenvaihtajamme juttuja kisoista.