Minna neljäs ja paras suomalainen keskimatkalla

Kuuman helteen vallitessa tänään perjantaina tarjoiltiin keskimatkan metkuja. Maasto oli todella hidasta ja vaikeakulkuista. Harvoin jos koskaan keskimatkan MM-kilpailussa kilpailijat seisoskelevat niin pitkiä toveja miettiesssään reitinvalintoja kuin täällä. Lisäksi kartat eivät ole mitään hääppöisiä ja käyräkuvaus on epämääräistä. Tavaraa on vain liian paljon kuvattavaksi suunnistuskartalle. Muuten seutu on tosi kaunista ja näkemisen arvoista, mutta Ranskasta löytyy varmasti parempia suunnistusseutuja kuin nyt käytössä oleva.

Naisten keskimatkalla Minna oli koko ajan kärjen tuntumassa, mutta jatkuva epävarmuuden tunne johti liian varovaiseen suunnistamiseen. Mieltä painoi vielä liikaa pitkän matkan epäonnistuminen. Silti Minna ei ollut hirveän pettynyt suoritukseensa tosi rikkonaisen harjoituskauden jälkeen. Realismi on hyvä seuralainen tietyissä tilanteissa. Voiton korjasi ansaitusti maailman tämän hetken paras naissuunnistaja Ruotsin Helena Jansson. Toiseksi tuli yllättäen Tanskan juniori Ida Bobach. Yllätys oli myös pronssimitalisti Sveitsin Judith Wyder, joka vei mitalin Minnan nenän edestä kahdeksalla sekunnilla. Merja Rantanen oli kahdeksas, Bodil Holmström kolmastoista ja Saila Kinni seitsemästoista.

Miesten kisan voitti taas kerran Ranskan Thierry Gueorgiou, hopeaa otti Ruotsin Peter Öberg ja pronssin vei Norjan Olav Lundanes. Suomen miehistä Tero Föhr oli kahdeksastoista ja Jarkko Huovilan sijoitus oli yli kolmenkymmenen.

terv. Hannu Kauppi