Elias (6v.) mukana Lahti-suunnistuksessa

Elias

Lahti-suunnistus kilpailtiin tuttuun tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Päijäthämäläinen keskikesän kasvusto oli parhaimmillaan, kun kilpailijat samosivat paikoin miehenkorkuisessa heinikossa ja vatukossa. Lauantain pitkän matkan kisassa raikkaalaisista lähes kaikki tekivät virheitä, toiset isompia ja toiset pienempiä. Vain Hirvosen Joni taisi selvitä "puhtain paperein". Hän olikin sarjansa H14 toinen. Myös ensimmäisissä Lahti-suunnistuksissaan kilpaillut syksyllä 7 vuotta täyttävä Elias Ala-Heikkilä näytti mallia sekä vauhdissa, että kartanluvussa. Elias sijoittui lauantaina 7:nneksi ja samalta sijalta hän löytyi myös kahden päivän yhteistuloksista sarjassa H8RR.

Vanhempien ikäluokkien sarjoissa Iivosen Risto oli sarjassa H55AL ensimmäisen päivän jälkeen toisena. Toisena päivänä sarjan nopein suunnistus ei ihan riittänyt nostamaan Rikeä yhteistulosten kärkeen. Ykkössija jäi 46 sekunnin päähän.

Aika moni raikkaalainen oli yön yli nukuttuaan "oppinut suunnistamaan" ja sunnuntaina suunnistettu keskimatka sujui lauantain suunnistusta paremmin.

Maastokin oli sunnuntaina mukavammin suunnistettavaa.

Niemen Harri paranteli sijoitustaan kolmanneksi sarjassa H12TR, eikä lauantain rastiottovirhettä toistettu. Lokkilan sisarukset Emilia ja Camilla hakivat kokemusta isojen kisojen rastireitistä.

Isompien sarjoissa Hirvosen Joni säilytti yhteistuloksissa toisen sijansa. Jonin, Riken ja Harrin lisäksi kolmen parhaan joukkoon yhteistuloksissa suunnistivat Niko Lehtinen sarjassa H20 ja Mia Lindroth sarjassa D18.

Sunnuntaina kilpailtiin samalla myös keskimatkan aluemestaruuksista. Lahtelaisten ollessa toimitsijatehtävissä avautui aluemestaruusmahdollisuus muiden seurojen jäsenille.

Raikkaalaisista aluemestareiksi suunnistivat: Seppo Järvinen H21, Niko Lehtinen H20, Joni Hirvonen H14, Kirsi Salonen D35, Mona Lindroth D20 ja Heta Niemi D16.

Sarjassa H16 nähtiin raikkaalaisten tiukka keskinäinen taisto pronssimitalista. Kauppisen Jussi voitti Linrothin Joonaa 9 sekunnilla, vaikka Joona tykitti loppusuoran kisan kovinta vauhtia. Vain eliitissä kyettiin samanlaiseen loppusuoran polkemiseen.