Suomella huono viestipäivä Lausannessa

MM-kisat Lausannen seudulla saivat suomalaisittain murheellisen päätöksen. Naisten viestissä ensikertalaisen Venla Niemen hyvä aloitusosuus mitätöytyi Merja Rantasen megapummiin toisella osuudella. Minnan tehtävänä oli vain nostaa Suomi podium-paikalle ja lopputuloksena oli 5:s tila. Voiton vei Sveitsi ennen Ruotsia ja Norjaa.

Lohduttavaa on kuitenkin se seikka, että Minna oli kisojen metsäsuunnistajista paras kullallaan ja hopeallaan. Ja muutenkin nuoria naisia on mukavasti tyrkyllä aivan kärkeen eli Vuokatissa saatetaan nähdä jo nuorempiakin naisia mitaleilla.

Miesten viestissä Tuomas Tervo aloitti hyvin, mutta seuraavalla osuudella Hannu Airila jäi kärjen kyydistä ja samaa linjaa jatkoi Fredrik Portin. Tuloksena 15:s sija eli huonoin sijoitus kautta aikojen! Kaikki juoksivat ensimmäistä kertaa MM-viestissä eli kokemattomuus kostautui melko raa´alla tavalla. Miehissä tilanne ei ole yhtä valoisa kuin naisten puolella, uusia tulokkaita saisi olla enemmän tarjolla.

Se, mitä kisoista muuten jäi kaipaamaan, oli suurempi yleisömäärä. Ranskankielinen Sveitsi on suunnistuksen kehitysaluetta, mikä näkyi selvästi kisapaikalla. Ja kun saksaapuhuvat sveitsiläisetkään eivät hoitaneet osuuttaan, oli tuloksena melko vaisut kisat. Ensi vuonna Vuokatissa on kaikilla mahdollisuus olla sankoin joukoin paikalla ja kannustaa Suomi takaisin huipulle laajemmalla rintamalla.

Hannu